Can't Update State on Moveable Cache.

Discussion about the Geocaching Australia web site
Post Reply
User avatar
mattyrx
850 or more found!!!
850 or more found!!!
Posts: 54
Joined: 21 May 10 9:57 pm
Location: The Channon, NSW

Can't Update State on Moveable Cache.

Post by mattyrx » 24 August 18 6:52 pm

Hey there!

I'm unable to update the state on my movable future dated published cache GA12629. It's stuck on NSW - but should be QLD. When I edit the cache, the change isn't saved. The co-ordinates point to a QLD location. Just thought it would be nice to have it all schmick before it becomes active.

User avatar
CraigRat
850 or more found!!!
850 or more found!!!
Posts: 6943
Joined: 23 August 04 3:17 pm
Twitter: CraigRat
Facebook: http://facebook.com/CraigRat
Location: Launceston, TAS
Contact:

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by CraigRat » 24 August 18 7:16 pm

Very wierd, it seems to insist coolangatta is in NSW. Looking in to it.

User avatar
CraigRat
850 or more found!!!
850 or more found!!!
Posts: 6943
Joined: 23 August 04 3:17 pm
Twitter: CraigRat
Facebook: http://facebook.com/CraigRat
Location: Launceston, TAS
Contact:

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by CraigRat » 24 August 18 7:19 pm

I've manually changed the state for now, seems our geocoder is 100% certain it is in NSW :shock: :shock: :shock:

User avatar
The Morris
8500 or more caches found
8500 or more caches found
Posts: 181
Joined: 08 November 05 10:38 pm
Location: Bendigo

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by The Morris » 24 August 18 8:57 pm

Me too - it won't save the updated coordinates and changes the state to NSW.

GA6712

User avatar
mattyrx
850 or more found!!!
850 or more found!!!
Posts: 54
Joined: 21 May 10 9:57 pm
Location: The Channon, NSW

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by mattyrx » 24 August 18 9:34 pm

Perfect! Thanks for your help!

User avatar
caughtatwork
Posts: 16110
Joined: 17 May 04 12:11 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by caughtatwork » 27 August 18 11:31 am

The Morris wrote:Me too - it won't save the updated coordinates and changes the state to NSW.

GA6712
If it's not saving the co-ords, that generally means they are dodgy.
PM them to me and I'll check.
S37 E144 which is what the cache has is in NSW so the state won't change.

User avatar
caughtatwork
Posts: 16110
Joined: 17 May 04 12:11 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by caughtatwork » 27 August 18 11:40 am

CraigRat wrote:I've manually changed the state for now, seems our geocoder is 100% certain it is in NSW :shock: :shock: :shock:
This has been changed now.
We were getting the co-ords as they were listed and using the lat/lon to determine the state (as we have always done). At the borders this information is not reliable and so even though the location is in Qld, our data says it's in NSW. So I have updated the function to return the state from the geocoder. This of course will be problematical in countries that do not have states like NZ so I'll try and work something out.

User avatar
Richary
6500 or more caches found
6500 or more caches found
Posts: 4132
Joined: 04 February 04 10:55 pm
Location: Waitara, Sydney

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by Richary » 27 August 18 10:07 pm

That's broken something :shock:
Selected State Notice: Courtesy Notice
The Cache does not appear to be in the State selected, please re-check your co-ordinates.
You may be receiving this message if your cache is near a state border. If this is the case, please disregard this message
One is temporarily listed at the same coords as another of my caches 200 meters from home in Sydney, and another a bit further south though neither have been placed or published yet - just getting the GA numbers to put on the dinosaurs. GA12833 & 12834.

EDIT: I just realised I had listed them as Traditional, editing to Moveable has removed that warning about the state, so maybe the problem is only happening with trads?

User avatar
caughtatwork
Posts: 16110
Joined: 17 May 04 12:11 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Can't Update State on Moveable Cache.

Post by caughtatwork » 28 August 18 10:09 am

Thanks for the report. Moveables don't do that check, but the fact that it has come up for a traditional has highlighted an issue. The API sometimes returns NSW or New South Wales depending on the data that has been coded for certain areas. In this case it was returning New South Wales so was failing the "is the state the same state" check which was comparing the listing state of NSW. It's all a bit technical but it is now corrected thanks to your report.

Post Reply