GSAK refresh GCA macro

Discussion about software such as GSAK, OziExplorer etc, as well as all things hardware, GPSrs, laptops, PDAs, paperless caching, cables etc
Post Reply
User avatar
mtrax
Posts: 1947
Joined: 19 December 06 9:57 am
Location: Weston Creek, Canberra

GSAK refresh GCA macro

Post by mtrax » 12 May 13 11:57 am

The Geocaching Australia API now allows users to refresh GCA listed geocaches including Movables and all other types.

The Macro uses your current filter to search for GCA caches (ie Codes prefixed by GA and TP) then sends request to GCA and returns GPX file which is used to update your GSAK database.

The API is limited to a maximum of 100 geocaches ie the first 100 in your filter.
You can optionally just save the returned GPX file , but by default it will download GPX file and load into current GSAK database.

The recommended method would be to create a Toolbar button which makes the refreshing more convenient.

Note GCA userid/password is required to use this macro.


http://gsak.net/board/index.php?act=ST&f=15&t=25093

User avatar
MtnLioness
2800 or more caches found
2800 or more caches found
Posts: 875
Joined: 12 May 09 5:50 pm
Location: Seaton, Adelaide
Contact:

Re: GSAK refresh GCA macro

Post by MtnLioness » 12 May 13 2:38 pm

How do I install it into GSAK?

Online
User avatar
caughtatwork
Posts: 16115
Joined: 17 May 04 12:11 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: GSAK refresh GCA macro

Post by caughtatwork » 12 May 13 2:50 pm

You also need GSAK version 8.2.1.60 or higher.

User avatar
mtrax
Posts: 1947
Joined: 19 December 06 9:57 am
Location: Weston Creek, Canberra

Re: GSAK refresh GCA macro

Post by mtrax » 12 May 13 3:33 pm

To install you should be able to double click and it should launch Gsak to install

User avatar
blossom*
3000 or more caches found
3000 or more caches found
Posts: 1588
Joined: 25 February 09 1:59 pm
Location: West Ryde

Re: GSAK refresh GCA macro

Post by blossom* » 13 May 13 8:41 pm

But how is this different to getting a "my query" of the GCA caches each week? I mean, I know it will be a tad more automatic but it's easy enough to load the GCA update into GSAK once a week with my usual GC pocket queries

User avatar
mtrax
Posts: 1947
Joined: 19 December 06 9:57 am
Location: Weston Creek, Canberra

Re: GSAK refresh GCA macro

Post by mtrax » 13 May 13 8:52 pm

The main purpose was to update movable caches which have moved outside the query.

User avatar
mtrax
Posts: 1947
Joined: 19 December 06 9:57 am
Location: Weston Creek, Canberra

Re: GSAK refresh GCA macro

Post by mtrax » 18 May 13 11:32 pm

Just posted an updated macro on the gsak forum to fix a small bug.

User avatar
mtrax
Posts: 1947
Joined: 19 December 06 9:57 am
Location: Weston Creek, Canberra

Re: GSAK refresh GCA macro

Post by mtrax » 15 October 13 8:28 pm

New Macro on GSAK supports max. 200 Geocaches to refresh

http://gsak.net/board/index.php?showtop ... ntry197958

Post Reply