GSAK V8 Beta

Discussion about software such as GSAK, OziExplorer etc, as well as all things hardware, GPSrs, laptops, PDAs, paperless caching, cables etc
User avatar
McPhan
10000 or more caches found
10000 or more caches found
Posts: 725
Joined: 10 September 06 4:35 pm
Location: Rivett ACT

Re: GSAK V8 Beta

Post by McPhan » 18 October 11 9:20 pm

And I thought I'd already tried that.

Thank you

User avatar
tronador
5000 or more caches found
5000 or more caches found
Posts: 1542
Joined: 04 November 05 10:18 pm
Location: Lidcombe,Sydney, NSW

Re: GSAK V8 Beta

Post by tronador » 18 October 11 9:23 pm

McPhan wrote:Before I post in the GSAK forum I thought I'd ask here.

I've been trying to load my GCA finds into my Found database in GSAK. They are simply being imported as unfound caches.

Somebody please tell me what setting I have to change.....
Go into Tools- Options
Then in the General tab under Method for matching owned and found caches check the exact match and type in your user name in the space below.


Thats what I did and it all works fine. And make sure that the status attributes to the right of this are all set to different colours.

:D

User avatar
Zalgariath
5500 or more caches found
5500 or more caches found
Posts: 1749
Joined: 17 August 09 10:44 am
Location: Sydney, NSW

Re: GSAK V8 Beta

Post by Zalgariath » 31 October 11 8:04 pm

FYI - GSAK8 Is out of Beta!!!!!

This is a Paid and Manual Update, the cost depends on when you bought GSAK.

The Basic Price for GSAK for new users is $30.

If you bought it in October this year... the V8 Update is FREE!
Ive had GSAK for just over a year and paid $15. It is slightly more or less depending or your usage time but I think the most a current user will pay is $25.

Definitely worth the money :D

Online
User avatar
caughtatwork
Posts: 16185
Joined: 17 May 04 12:11 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: GSAK V8 Beta

Post by caughtatwork » 31 October 11 8:28 pm

Wha?
Download version 7.7.4
Where do I get the non-BETA V8?

User avatar
setsujoku
3500 or more caches found
3500 or more caches found
Posts: 1422
Joined: 28 December 04 5:46 pm
Twitter: BGNWP
Location: Athelstone, SA
Contact:

Re: GSAK V8 Beta

Post by setsujoku » 31 October 11 10:06 pm

caughtatwork wrote:Wha?
Download version 7.7.4
Where do I get the non-BETA V8?
Yep still looks BETA to me. I think someone jumped the gun. :D

You can pre pay for the upgrade ready for when it is released, but at this stage it is still in a highly stable and well refined BETA stage.

User avatar
Big Matt and Shell
6500 or more caches found
6500 or more caches found
Posts: 1905
Joined: 11 February 07 9:53 pm
Twitter: BigMattandShell
Contact:

Re: GSAK V8 Beta

Post by Big Matt and Shell » 31 October 11 10:38 pm

Mine is showing nag screens at version 8.0.0.128 It must be out of Beta.

User avatar
hgl
750 or more caches found
750 or more caches found
Posts: 142
Joined: 28 February 09 9:21 pm
Twitter: craigjw
Location: Adelaide
Contact:

Re: GSAK V8 Beta

Post by hgl » 01 November 11 7:01 am

Zalgariath wrote:FYI - GSAK8 Is out of Beta!!!!!

This is a Paid and Manual Update, the cost depends on when you bought GSAK.

The Basic Price for GSAK for new users is $30.

If you bought it in October this year... the V8 Update is FREE!
Ive had GSAK for just over a year and paid $15. It is slightly more or less depending or your usage time but I think the most a current user will pay is $25.

Definitely worth the money :D
I've paid for mine in anticipation of the full release. The beta works well; however I am one of those people that won't fully commit until the sticker comes off :)

User avatar
Zalgariath
5500 or more caches found
5500 or more caches found
Posts: 1749
Joined: 17 August 09 10:44 am
Location: Sydney, NSW

Re: GSAK V8 Beta

Post by Zalgariath » 01 November 11 9:15 am

No Beta Badge on mine anymore ;)

Version 8.0.0.129

Menu --> Tools --> Options --> (Tab) Advanced ---> (Tick Box) Notifty Me of Patches.

Next restart it should prompt you to patch and register or be treated as a new user with nag screens.

THEREFORE: Do NOT Do this if you are happy using the free Beta for the moment ;)

User avatar
gmj3191
5000 or more caches found
5000 or more caches found
Posts: 1314
Joined: 22 April 03 12:37 am
Location: Sandringham, Vic Garmin Oregon 650

Re: GSAK V8 Beta

Post by gmj3191 » 01 November 11 9:48 am

Clyde's version of Beta is like everyone else's 6th month of production.

User avatar
setsujoku
3500 or more caches found
3500 or more caches found
Posts: 1422
Joined: 28 December 04 5:46 pm
Twitter: BGNWP
Location: Athelstone, SA
Contact:

Re: GSAK V8 Beta

Post by setsujoku » 05 November 11 3:34 pm

According to Clyde's latest post, V8 will come out of beta, and become public on Wednesday.

Laighside Legends
10000 or more caches found
10000 or more caches found
Posts: 1275
Joined: 05 October 10 10:20 pm
Location: Yorke Peninsula, South Australia

Re: GSAK V8 Beta

Post by Laighside Legends » 10 November 11 2:37 pm

It is now out of beta... :wink:

Can someone tell me how to add a cache using the API? (not just from a radius around a point)
ie. I go and find a cache - I have its GC code - I then want to add it to the database
Its probably quite obvious but I can't seam to work it out...

User avatar
maccamob
10000 or more caches found
10000 or more caches found
Posts: 915
Joined: 04 April 03 6:37 pm
Location: Hoppers Crossing, VIC
Contact:

Re: GSAK V8 Beta

Post by maccamob » 10 November 11 3:51 pm

Laighside Legends wrote:It is now out of beta... :wink:

Can someone tell me how to add a cache using the API? (not just from a radius around a point)
ie. I go and find a cache - I have its GC code - I then want to add it to the database
Its probably quite obvious but I can't seam to work it out...
The quickest way for a single cache is to just download itys GPX file from the GC listing.

If you really want to use the API, (and this works well if there have been a few new caches published and your PQ isn't due for a while) go to the GC State listing and tick off each new cache you want. Open the resulting loc file in GSAK, filter to those new caches (they will all be shown as 'Other' type), then use the API menu to "Refresh cache data". Much faster than loading individual GPXs.

User avatar
landau351
1800 or more caches found
1800 or more caches found
Posts: 26
Joined: 28 August 10 8:46 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: GSAK V8 Beta

Post by landau351 » 13 November 11 1:11 pm

Just bought GSAK V8.
I was looking to use the "Geocaching.com access" to speed stuff up but found some issues;
1. My Finds PQ is not in the "Download Pocket Queries.." list so needs to be collected manually. This is not so big an issue as I actually need the GPX file to import into GCA and "My Geocaching Profile.com"

2. Downloading PQ's via the API doesn't update the "Last GPX" column. In a sense, the API is not a GPX file but I was relying on this update for running the "CleanUpDB" macro. I have since found that the API function "Status Check.." does the same excepting it has a limit on how many caches it can check in one go. The advantage of the macro was it was very quick and only needed the column update. For the macro I had created a filter for it to scan being;
  • Found status : Not found & Exclude mine
    Has User notes : no
    Code: caches that don't start with WM or OX
This filter has 6704 caches in it at present. The API report processing about 5800.

Does anyone know if Clyde has implemented a way of marking which caches he has downloaded via the API?
Should we suggest he update the LastGPX column?
- David

ian-and-penny
10000 or more caches found
10000 or more caches found
Posts: 1067
Joined: 13 October 03 11:45 am
Location: Travelling Australia using a Garmin Montana 650T

Re: GSAK V8 Beta

Post by ian-and-penny » 13 November 11 1:54 pm

landau351 wrote: Does anyone know if Clyde has implemented a way of marking which caches he has downloaded via the API?
Should we suggest he update the LastGPX column?
- David
Why not ask on the GSAK forum?

EDIT: The last GPX column IS updated when loading caches via the API.

User avatar
blossom*
3000 or more caches found
3000 or more caches found
Posts: 1588
Joined: 25 February 09 1:59 pm
Location: West Ryde

Re: GSAK V8 Beta

Post by blossom* » 16 November 11 7:05 pm

I like my current version and I know how to do eveything I want - get and load PQsand GPX files from GC and GCA, and export caches to my gps. If I upgrade to v8, will I have to work out how to do everything in a new way now? I'm not so good at computer stuff :(

Post Reply