View unanswered posts | View active topics It is currently 19 November 17 12:47 am



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Google Earth on new computer 
Author Message
5500 or more caches found
5500 or more caches found
User avatar

Joined: 07 August 06 6:07 pm
Posts: 439
Location: Wavell Heights, Brisbane
GCA Found: 210
GCA Hidden: 4
100 GCA Finds
Post Google Earth on new computer
Had to get a new computer as the old one died but can't get Google Earth to show where all the caches are when using the overlay. It says "Geocaching.com Caches located in the view window of Google Earth". Where is that and how do I turn them on?? Any help, please...


23 March 09 7:58 pm
Profile E-mail WWW
10000 or more caches found
10000 or more caches found
User avatar

Joined: 17 October 05 9:03 pm
Posts: 920
Location: Out for a cache
GCA Found: 493
GCA Hidden: 1
100 GCA Finds
Post Who stole the caches
I downloaded the latest version of GE a couple of nights ago :D
I noticed the KMZ thingymagig for showing caches had disappeared and downloaded it again from the Geocaching website.
But it doesn't work !! It does do the normal flashing yellow bit that shows it is searching, but then turns red, showing that it isn't working :(
Either an incompatability with the latest version of GE or the server at Geocaching.com is too busy or has a problem too :shock:


23 March 09 8:58 pm
Profile E-mail
User avatar

Joined: 04 April 04 5:01 pm
Posts: 2183
Location: Jannali
GCA Found: 79
GCA Hidden: 7
Post 
http://geocaching.com.au/caches/available.kml
This one is working for me.


23 March 09 9:05 pm
Profile
350 ? I am the lizard queen
350 ? I am the lizard queen

Joined: 02 December 08 12:38 am
Posts: 7
Location: The Gap, QLD.
GCA Found: 10
GCA Hidden: 0
Post 
I had been having problems with displaying the Geocaching icons in Google Earth since upgrading to version 5.0 but this was that it was displaying Yellow Pins instead of the Geocaching symbols.

I found that by making the "Geocaching Network KML" folder in the Places folder list non-expanding it shows the correct symbols.

Try the following :- Right click the "Geocaching Network KML" folder and select properties. In the properties box, untick - "Allow this folder to expand".

Give it a try and see if it helps.

Cheers


23 March 09 9:13 pm
Profile
350 ? I am the lizard queen
350 ? I am the lizard queen

Joined: 02 December 08 12:38 am
Posts: 7
Location: The Gap, QLD.
GCA Found: 10
GCA Hidden: 0
Post 
I'm having the same problem now with nothing being displayed. Downloaded the KML again but no better.


23 March 09 9:27 pm
Profile
550 or more Caches found
550 or more Caches found
User avatar

Joined: 01 December 08 6:59 am
Posts: 46
Location: Cannon Hill Queensland
GCA Found: 63
GCA Hidden: 3
Post 
I'm still running version 4.3.7284.3916 (beta) (because I've heard there are a few probs with the new version) and I'm having the same problem as you all are having. The last time this happened I blew away the old KML and downloaded it again from GC but no luck this time.

I've just used the link in Damo's post and even though it doesn't look like what I'm used to, at least I can see the caches now.

Cheers


23 March 09 9:36 pm
Profile
850 or more found!!!
850 or more found!!!
User avatar

Joined: 23 August 04 3:17 pm
Posts: 6667
Location: Launceston, TAS
GCA Found: 157
GCA Hidden: 44
100 GCA Finds
Post 
flower1 wrote:
I've just used the link in Damo's post and even though it doesn't look like what I'm used to, at least I can see the caches now.

It's also got more caches than the other links too :wink: :lol:


23 March 09 10:22 pm
Profile E-mail ICQ WWW
User avatar

Joined: 04 April 04 5:01 pm
Posts: 2183
Location: Jannali
GCA Found: 79
GCA Hidden: 7
Post 
CraigRat wrote:
flower1 wrote:
I've just used the link in Damo's post and even though it doesn't look like what I'm used to, at least I can see the caches now.

It's also got more caches than the other links too :wink: :lol:


And it actually puts the icon where the cache is!


23 March 09 10:38 pm
Profile
5500 or more caches found
5500 or more caches found
User avatar

Joined: 07 August 06 6:07 pm
Posts: 439
Location: Wavell Heights, Brisbane
GCA Found: 210
GCA Hidden: 4
100 GCA Finds
Post 
Got some Icons now, using Damo's suggestion. It looks like CraigRat was playing with new icons. I like ones that have a point but I do like ones that have the letter on them and colour to identify the type.


23 March 09 10:56 pm
Profile E-mail WWW
User avatar

Joined: 04 April 04 5:01 pm
Posts: 2183
Location: Jannali
GCA Found: 79
GCA Hidden: 7
Post 
Sunshine Toledo wrote:
Got some Icons now, using Damo's suggestion. It looks like CraigRat was playing with new icons.

He was but that's just a coincidence. I think the geocaching.com google earth feed is broked at the moment.

The one I posted is the GCA google earth feed. Much better because apart from showing GCA caches as well it doesn't have a deliberate error introduced. The GC feed relocates the icons every time it refreshes.

Another nifty feed is http://geocaching.com.au/cachers/cachers.kml?
which shows cacher locations for people who have provided coords.


23 March 09 11:58 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum theme by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.